7 Februari 2011 - Chicken Nuggets

4 Februari 2011 - Hawaiikorvgryta

3 Februari 2011 - Alaskafilé (fisk)

31 januari 2011 - Köttfärslimpa

1 juni 2009 - Kycklingschnitzel på låtsas
Imaginär kycklingschnitzel, imaginär pepparsås, potatis.
Tja, idag skulle vi serverats kycklingschnitzel (gjord på kalkon), men till min stora förvåning tog maten slut precis när jag skulle ta åt mig av den läckra vattenbadsvärmda fågelkakan. Men istället för att bli arg och få för mig något så befängt som att matsalspersonalen är klantarseln såg jag istället den dolda sanningen. Det är mycket svårt att kunna uppskatta hur mycket mat som går åt till eleverna när man bara har serverat samma antal i två ynka terminer! Vi ska skatta oss lyckliga att de har lyckats gissa så bra alla andra gånger!
Alltså fick jag Findus Chiken Nuggets istället, en maträtt som kanske hade kunnat få 6/10 kockmössor, men dessa kan givetvis inte rättfärdiga de höjder som kycklingschnitzeln förmodligen nådde! Därför väljer jag att bara basera recensionen på den klassiska pepparlösa pepparsåsen och den tidlösa överkokta potatisen. Serverades även med brutalt tunt skivad gurka som smakade sockrad morot. Genialiskt att bedriva genmodifiering i köket!
1,5/ 10 kockmössor
28 maj 2009 - Lasangette
Lasangette med inget mer och infantila morötter
Även rätter som skapats via ett så specifikt recept som Lasange undgår inte Katedralskolans extreme makeover. Det som serveras under namnet Lasange innehåller en mängd kyckling, medan den mer kvinnligt benämnda Lasangetten innehåller bastanta köttprodukter från diverse djur. Överaskningsmomentet lämnar aldrig matsalen här!
På grund av den oroväckande mängd klagomål av typen "den här råttskiten smakar ju inget!", och: "jag har ett marsvin hemma som är mer kryddat än det här!... Och smakar godare!" har katedralskolans kulinariska ledning beslutat att verkligen tillfredsställa smaklökarna i Lasangetten. Litervis med svartpeppar lär inte ha räckt. Maten serverades såklart med vår skolas signum, överkokt basvara, i detta fall lasangeplatta.
3.5/10 kockmössor
27 maj 2009 - Potatismos, Varmkorv och Bröd
"Du har väl känt att det är hemlagat"-potatismos, varmkorv och bröd(!)
Märkligt är att katedralskolan inte ofta får några utmärkelser för sin unika matlagning, men när det väl händer finns det ingen anledning att skyla! Förutom diplomet för servering av kall mjölk från 1988 är det hemlagade potatismoset något som personalen gärna trycker upp i anletet på dig, även om det inte är potatismos som för dagen serveras. Det är vad jag kallar hängivenhet!
Idag serverades alltså vad som på brukssvenska kallas "Kåv me brö". Hur kan man misslyckas med något så fettrikt, färdiglagat och fetingpopulärt som kåv? Katedralskolan upphör aldrig att förvåna! Korven var lika styv som en viss persons vissa apparat i pojkarnas omklädningsrum, och korvbrödet tillhörde tydligen det tidlösa setet "sahara-råvaror". Till detta kunde du få en isbergssallad med inslag av smörgåsgurka, med tvivelaktigt utgångsdatum. I katedralskolans bamba uppphör du aldrig att förvånas!
4/10 kockmössor (Jag ser ett ljus i slutet på tunneln!)
13 maj 2009 - Korv Stroganoff med Ris
(Dagens bild ser lite halväten ut, och det beror bara på det faktum att den är det.)
Korv stroganoff med ris
En riktig klassiker i vår svenska akademiska cocina. Jag vill däremot påstå att vi på katedral har fått vår egen speciella version av denna gammelräv. I något infall av insikt över de som har det sämre ställt här i världen, och som inte har råd med grädde eller andra förtjockningsmedel, och i en gest av sympati så serverades dagens stroganoff i en sås bestående av endast vatten! För att vi verkligen ska insupa känslan av fattigdom så bojkottades t.o.m. ketchupen från dagens meny. Heroiskt vill jag säga att det är! Serverat med Katedralskolans speciella "Sahara-ris" (torrt som en tampong) och min gamla trotjänare Wasa Rågi.
3/10 kockmössor

12 maj 2009 - Köttpurépuckar med Potät
Köttpurépuckar med potät.
Leckert asso! Vid första anblicken av dessa biffar kan man inte låta bli att vätas i munnen, på grund av all den läckra fettskyn som de ligger och skvalpar i. Och för att inte göra dig besviken när du slevar upp dem på din tallrik så har de sugit åt sig rikligt av denna feta sås. Denna delikata vattnighet ger biffarna en exklusiv konsistens av formgjuten pudding. Vilken dundersuccé! Serveras med ett mindre berg lingon och sås med mjäkig smak av avslagen peppar.
3/10 kockmössor

11 maj 2009 - Tomatpuré med Överkokt Diverse
Dagens skollunch är verkligen något alldeles speciellt! Istället för banal soppa för vanliga dödliga, så blev vi serverade en indestructible:
Tomatpuré med överkokt diverse
Jodå, här har vi något att bita i! Eller, sanningsenligt, ingenting att bita i, eftersom alla ingredienser var så sönderkokta att de inte hade mer tuggmotstånd än ett glas mjölk! Måste varit ett genidrag från kökspersonalen, då de värnade om de tandlösa som ska bespisa deras kreationer, och med SÅ mjuka ingredienser kan man bara inte misslyckas. Till utseendet har kökspersonalen trotsat naturens lagar, och på något vis fått en annars röd tomatpuré att se närmast brun ut. I egenskap av detta har soppan fått ett utseende som mest liknar det som min katt gjorde i trappen för 2 dagar sen, blandat med en mycket smärtsam "nummer tvåa".
På grund av friskt vågande och det faktum att maten smakade dubbelt så gott som den såg ut förtjänar dagens rätt:
1/10 kockmössor

8 maj 2009 - Dillköttgryta och Potatis
Dillköttgryta och potatis
Oh, ett sådant kulinariskt mästerverk! En smaksensation som för tankarna till någon mashup mellan dillchips och roadkill. Måste också tillägga att bespisningspersonalen är mästare på att, tros hur slemmig såsen är, alltid lyckas tillaga snustorrt kött. En sådan här mastodontprestation kan inte förtjäna något annat än:
1,5/10 kockmössor i betyg!
